Fen Lisesi Ankara'da

Fen Lisesi Ankara

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fen Lisesi'nin ortaklaşa organizesi ile Ankara'ya gezi düzenlendi Okul Müdürü Nusret Kılıç başkanlığında düzenlenen geziye öğretmenler ve Fen Lisesi öğrencileri katıldı.

BİRİNCİ MECLİSİ GEZDİLER

Geziye Birinci ve İkinci Meclislerin gezilmesi ile başlandı. Atatürk ve çalışma arkadaşlarının ülkenin kurtulması için gösterdikleri gayret, öğrencilerin hafızalarında bir kez daha canlanmış oldu. Meclis sıraları ve Atatürk’ün kullandığı özel çalışma eşyaları o günlerin çetin şartlarını hatırlattı.

ANADOLU MEDENİYETLER MÜZESİ

Meclis gezilerinden sonra Ankara Kalesi sırtlarında bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi gezildi. Milattan önceki yüzyıllara ait tarihi eser ve kalıntılar, tarihe meydan okurcasına dimdik ayakta misafirlerini karşılar gibiydi.

ANITKABİR ZİYARETİ

Gezinin önemli bir bölümünü oluşturan Anıtkabir ziyaret edildi. Arslanlı yolda yürüyen öğrenciler sırasıyla Misak-ı Milli ve diğer kulelerin içerisinde bulunan Atatürk’e ait özel araç ve eşyaları gördü. Alt kattaki panoramik savaş sahneleri misafirlere sanki o yılları canlı bir şekilde yeniden yaşıyor hissi veriyordu. Anıtkabir ziyaretinden sonra gezi, Etnografya Müzesinin gezilmesi ile sona erdi. Gezi sonunda öğrencilerin memnuniyetleri gözlerinden okunuyordu.

Okul Müdürü Kılıç, bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirtirken, öğrencilerin tarihle bağlarının canlı bir şekilde sürdürülmesi açısından gezinin çok verimli geçtiğini vurguladı. Öğrenci ve öğretmenler de geziyi organize edenlere teşekkürlerini bildirdiler. 



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok